Ανδρικά ρούχα: πως να οργανώσω την ντουλάπα μου;

Harpy Clothing - Ανδρικό Jean παντελόνι Harpy (Μπεζ)

Οργανωμένη ντουλάπα

            Η ντουλάπα αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία του νοικοκυριού που χρειάζονται συχνή τακτοποίηση και προσοχή στην οργάνωσή της. Ένας κύριος λόγος είναι η ανανέωσή της κάθε φορά που αλλάζει η εποχή. Ανδρικά ρούχα, γυναικεία ρούχα… χαμός, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αταξία ανάμεσα στα ρούχα και τα αξεσουάρ. Αρχικά, χρειάζεται χρόνος και αυτό κατά συνέπεια σημαίνει ότι η τακτοποίηση και η οργάνωσή της πρέπει να αποτελέσουν μέρος προγραμματισμού. Παρακάτω παρουσιάζονται τα βήματα τα οποία μπορούν να ακολουθηθούν για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο:

Βήμα 1ο :  Αδειάστε εντελώς την ντουλάπα

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σχηματιστεί μία πλήρης εικόνα όσον αφορά τον διαθέσιμο χώρο αλλά και τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε αυτήν ή αν κάποιο είδος βρίσκεται σε έλλειψη. Έχοντας βγάλει έξω τα πάντα η ντουλάπα μπορεί να τακτοποιηθεί πιο εύκολα και να βρεθούν τρόποι  για να αξιοποιηθεί κάθε της γωνιά. Τα συρτάρια,  τα καλάθια και  τα κουτιά αποθήκευσης ρούχων, εσωρούχων και αξεσουάρ είναι δυνατόν να εξοικονομήσουν χώρο καθώς και  να βοηθήσουν στην τοποθέτηση των πραγμάτων σε στρατηγικές και βολικές θέσεις. Εξίσου αποτελεσματικά θεωρούνται και τα διαχωριστικά συρταριών ή ραφιών.

Βήμα 2ο : Καθαρίστε το εσωτερικό της ντουλάπας

Είναι ένα απαραίτητο βήμα πριν αρχίσει η τακτοποίηση της ντουλάπας. Συνήθως χρησιμοποιείται πρώτα η ηλεκτρική σκούπα για να καθαριστεί η σκόνη από τα ρούχα και ύστερα ένα βρεγμένο πανί με νερό ή με κάποιο καθαριστικό προϊόν για τις  επιφάνειες

Βήμα 3ο:  Ξεκαθαρίστε τα ρούχα

Στην αρχή πρέπει να χωριστούν τα ρούχα τα οποία φοριούνται λίγο περισσότερο από αυτά που φοριούνται σπάνια. Επίσης, μπορούν να χωριστούν τα ρούχα στα  καθημερινά κομμάτια, στα ιδανικά για ντύσιμο στο γραφείο και στα πιο βραδινά – επίσημα ρούχα.

 

Επίσης πολύ σημαντικός είναι και ο διαχωρισμός σε χειμωνιάτικα, ανοιξιάτικα, καλοκαιρινά και φθινοπωρινά.

 

Βήμα 4ο:  Δοκιμάστε όλα τα ρούχα που έχετε στη ντουλάπα

Αφού δημιουργηθούν οι  παραπάνω στοίβες  καλό είναι να δοκιμαστούν όλα τα ρούχα καθώς κάτι μπορεί πλέον να μη κάνει, να μην εφαρμόζει ιδανικά στο σώμα ή  να μην κολακεύει.

Επίσης, είναι πιθανό να βρεθούν ρούχα τα οποία δε φοριούνταν ενώ αντίθετα είναι κατάλληλες προτάσεις για το ντύσιμο σας.

Βήμα 5ο: Εκμεταλλευτείτε κάθε πιθανή γωνιά της ντουλάπας

Αφού έχουν χωριστεί  τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ – τσάντες που θα κρατηθούν πρέπει να αποφασιστεί πως θα τακτοποιηθεί η ντουλάπα.

Είναι καλό να χρησιμοποιηθούν όλα τα  ράφια,  τα κουτιά,  τα καλάθια και  τα συρτάρια, καθώς επίσης  όλα τα διαχωριστικά αποθήκευσης και να τοποθετηθούν  τα πράγματα έτσι ώστε να είναι ομαδοποιημένα και να φαίνονται με μια απλή ματιά. Για ακόμη πιο γρήγορη αναζήτηση μάλιστα μπορεί να τοποθετηθούν ειδικά ταμπελάκια που θα γράφουν τι περιέχει κάθε αποθηκευτικό αξεσουάρ.

Βήμα 6ο :  Πως να μυρίζουν ωραία τα ρούχα στη ντουλάπα σας

Μετά  από την εκκαθάριση της ντουλάπας, την απολύμανσή της και την τέλεια οργάνωση και τακτοποίηση της ντουλάπας το επόμενο βήμα είναι η μυρωδιά της. Στο εμπόριο,  υπάρχουν ειδικά αρωματικά για ντουλάπες που δεν βοηθούν μόνο στο αυτές να μυρίζουν ωραία, αλλά και προστατεύουν τα ρούχα από τον ιδιαίτερα καταστροφικό για αυτά  σκώρο  Υπάρχουν βέβαια αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να φτιαχτούν σπιτικά αρωματικά, καθώς του εμπορίου μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά.  Για παράδειγμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουγκιά οργάντζας ή τούλι και κορδέλα στα οποία θα τοποθετηθεί μέσα λίγη λεβάντα. Αν βέβαια το άρωμα της δε θεωρείται κατάλληλο, μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο βότανο ή ένα  αποξηραμένο λουλούδι, όπως επίσης  και  λίγο ποτ πουρί. Εξίσου αποτελεσματικοί θεωρούνται και οι κόκκοι του στιγμιαίου καφέ.  Πέρα βέβαια από τις παραπάνω προτάσεις μπορεί να επιλεχθεί επίσης κάποια μπάρα από αρωματικό σαπούνι ή ακόμη και  ειδικά χαρτάκια τα οποία θα ψεκαστούν με ένα κατάλληλο άρωμα.

Βήμα 7ο Μην ξεχνάτε να ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ τη ντουλάπα σας πάντα οργανωμένη και τακτοποιημένη

Η καθημερινή τακτοποίησή της μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο το οποίο πέρα όλων των άλλων από κάποιους λέγεται ότι είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Το βεβαρυμμένο πρόγραμμα και οι υψηλές απαιτήσεις της καθημερινότητας δίνουν σπάνια τη δυνατότητα ενασχόλησης με την τακτοποίηση της ντουλάπας σε καθημερινή βάση.  Πάρ’ όλα αυτά περίπου δεκαπέντε λεπτά την  εβδομάδα θεωρείται αρκετό για να μπουν τα ρούχα και  τα  υπόλοιπα πράγματα που έχουν βγει από τη θέση τους ξανά στο σημείο που αρχικά είχαν τοποθετηθεί.  Έτσι, είναι δυνατόν να διατηρηθεί η γκαρνταρόμπα σε τάξη για πολύ περισσότερο καιρό. Επίσης,  είναι σημαντικό κάθε φορά που ανανεώνονται τα υπάρχοντα μέσα στη ντουλάπα να γίνεται η προσπάθεια να τοποθετηθούν τα καινούργια ρούχα, τα  παπούτσια ή τα  αξεσουάρ σε σημεία που δεν θα ενοχλήσουν την οργάνωση της  υπόλοιπης ντουλάπας. Αν βέβαια είναι διαθέσιμη μία μικρή ντουλάπα ή αυτή που υπάρχει είναι ήδη παραφορτωμένη, αναγκαστικά θα χρειαστεί να βγει κάτι που δεν χρησιμοποιείται  πια ή δε θεωρείται κατάλληλο. Έτσι θα δημιουργηθεί πολύς περισσότερος χώρο για να τοποθετηθεί το καινούργιο απόκτημα.

Εxtra Tips !!

Πώς γίνεται η σωστή επιλογή του ανδρικού πουκάμισου

πουκάμισοΤα ανδρικά πουκάμισα αποτελούν ένα από τα ρούχα που οι περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να φορέσουν τόσο στις επίσημες όσο και στις καθημερινές τους εμφανίσεις. Η επιλογή του κατάλληλου πουκαμίσου αποτελεί, παρ’ όλα αυτά, για τους περισσότερους άνδρες μία σημαντική πρόκληση. Ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη ορισμένοι βασικοί παράγοντες η επιλογή του γίνεται πολύ ευκολότερη. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα απαραίτητα βήματα πριν επιλεχθεί το εκάστοτε πουκάμισο: 

Βήμα 1ο :  Η σωστή εφαρμογή στο πουκάμισο

Το σημαντικότερο του πουκαμίσου είναι φυσικά η εφαρμογή του. Αν  αυτό δε διαθέτει τη σωστή εφαρμογή, δε θα δείχνει ωραίο ανεξάρτητα από τις  όποιες λεπτομέρειες που διαθέτει. Είτε, λοιπόν, αγοραστεί είτε ραφτεί  ένα πουκάμισο, η τελική του εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη συνολική εμφάνιση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασιστεί είναι ποιο στιλ με άλλα λόγια ποια εφαρμογή ταιριάζει στο προσωπικό στιλ. Τα επικρατέστερα στιλ είναι τα εξής: το Classic Fit, το Modern/Contemporary Fit, το Slim Fit, και το Skinny Fit.

Classic Fit: 

Το classic fit, όπως φαίνεται άλλωστε από το όνομα του, είναι το πουκάμισο εκείνο που διαθέτει την κλασική εφαρμογή, και το οποίο τις περισσότερες φορές φοράνε άνδρες λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Το πουκάμισο αυτό παρέχει απόλυτη άνεση, ενώ διαθέτει δύο σκισίματα στο πίσω μέρος, κοντά στον γιακά. Έτσι, αν η προτίμηση τείνει προς ένα περισσότερο κλασικό στιλ, το οποίο θα δίνει μεν άνεση αλλά δε θα είναι ιδιαίτερα στη μόδα, τότε αυτό είναι το ιδανικό πουκάμισο. Το πουκάμισο αυτό μπορεί να συνδυαστεί άνετα με ένα γιλέκο και σακάκι καθώς παρέχει το χώρο της κίνησης χωρίς δυσκολία.

Modern Fit: 

Ένα στιλ ενδιάμεσο στο classic και το slim fit το οποίο είναι ικανό να συνδυάσει απόλυτα τα δύο πουκάμισα χαρίζοντας άνεση αλλά και στιλ. Το πουκάμισο αυτό δείχνει υπέροχο ακόμη και  χωρίς σακάκι ενώ παράλληλα προσφέρει την άνεση που χρειάζεται για τις καθημερινές δραστηριότητες. Είναι το ιδανικό ρούχο για να δείχνει κάποιος πιο αδύνατος χωρίς, όμως, ταυτόχρονα,  να περιορίζονται οι κινήσεις του.

 

Slim Fit πουκάμισο: 

Με το νου στη διαφοροποίηση από τις μεγαλύτερες ηλικίες  δημιουργήθηκε το slim fit πουκάμισο. Καθώς όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να φοράνε το πουκάμισο χωρίς σακάκι, ήταν πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα πουκάμισο που θα προσέφερε καλύτερη εφαρμογή σε σχέση με το classic fit. Το πουκάμισο αυτό είναι πιο στενό και, συνήθως,  περιορίζει τις κινήσεις, αλλά είναι βέβαιο πως είναι ένα ρούχο που προσφέρει ιδιαίτερο στιλ και χαρίζει γοητεία καθώς δεν έχει περιττό ύφασμα. Είναι ένα πουκάμισο, το οποίο όπως φανερώνει και το όνομα του είναι για άντρες που δεν ταλαιπωρούνται από περιττά κιλά.

Skinny Fit: 

Το skinny fit πουκάμισο αποτελεί επιλογή συνήθως από άντρες μικρότερης ηλικίας. Είναι ένα ωραίο πουκάμισο για κάποιον που είναι πραγματικά αδύνατος, αλλά, δυστυχώς,  δεν είναι καθόλου πρακτικό καθώς εξαιτίας της στενότητάς του τσαλακώνεται σχετικά εύκολα. Επιπλέον, αυτού του είδους τα πουκάμισα μπορούν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις κινήσεις του.

 

Βήμα 2ο: Η σωστή επιλογή του γιακά για το ανδρικό πουκάμισο

Τι είδους γιακά ταιριάζει για το κάθε πουκάμισο;

Ο γιακάς αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του πουκαμίσου και είναι αλήθεια ότι  σήμερα υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για το κάθε ανδρικό πουκάμισο. Μπορεί, έτσι,  να γίνει επιλογή ανάμεσα σε spread, κλασικό, button-down, tuxedo, Mao, μικρό και club γιακά. Υπάρχουν αμέτρητες ποικιλίες αναφορικά με  το μέγεθος και το σχήμα τους, και δεν είναι λίγοι οι άνδρες που προτιμούν να έχουν μια  ευρεία ποικιλία στη γκαρνταρόμπα τους.

Spread γιακάς: το πιο σύγχρονο μοντέλο και ταυτόχρονα η  ιδανική επιλογή τόσο για τα επίσημα όσο και για  τα ανεπίσημα πουκάμισα. Είναι ένα πουκάμισο που μπορεί να φορεθεί με ή χωρίς τη γραβάτα.

Κλασικός γιακάς: ο μυτερός γιακάς που κάθε άντρας οφείλει να διαθέτει μέσα στη ντουλάπα του. Το άνοιγμα που υπάρχει σε αυτόν τον γιακά είναι ιδανικό για να φορεθεί η  γραβάτα.

Button-down γιακάς: όλα τα oxford πουκάμισα διαθέτουν αυτού του είδους τον γιακά. Με αυτό το γιακά συνήθως δε φοριέται κάποια γραβάτα, αν και υπάρχουν  ορισμένοι άντρες που δε διστάζουν να φορέσουν μία.

Βραδινός γιακάς (tuxedo): στο παρελθόν αυτού του είδους οι γιακάδες συνήθιζαν να ήταν αποσπώμενοι. Σήμερα, όμως, τα πουκάμισα που προορίζονται για τις επίσημες εμφανίσεις διαθέτουν ένα μικρό γιακά.

Mao γιακάς: είναι ένα ξεχωριστό στιλ που προτιμούν αρκετοί μοντέρνοι άντρες τελευταία. Συναντάται, συνήθως, σε ντυσίματα που επιλέγουν οι καλλιτέχνες. 

Μικρός γιακάς: όπως είναι φανερό από το όνομά του, πρόκειται για μια μοντέρνα & μικρότερη εκδοχή του κλασικού γιακά. Μπορεί να βρεθεί σε διάφορα πουκάμισα αλλά  συνήθως δε συνδυάζεται με γραβάτα ή παπιγιόν.

Club γιακάς: πρόκειται για τον γιακά με τις στρογγυλεμένες άκρες. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να βρεθούν διάφορά ανοίγματα διαφορετικού μεγέθους, ενώ  μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με μια καρφίτσα πουκαμίσου.

Βήμα 3ο: Το σωστό στρίφωμα του πουκαμίσου

Το στρίφωμα στο κάτω μέρος του πουκαμίσου μπορεί να φανερώσει πολλά πράγματα για το στιλ του. Πιο αναλυτικά, το κλασικό πουκάμισο φοριέται, συνήθως,  μέσα από το παντελόνι. Συνεπώς, είναι αναγκαστικό τα πλαϊνά του μέρη να  είναι λίγο πιο κοντά σε σχέση με το υπόλοιπο πουκάμισο για να μη βγαίνει συνέχεια από το παντελόνι. Αν η επιλογή αφορά, από την άλλη πλευρά, ένα casual πουκάμισο, το οποίο μπορεί να βρίσκεται και  έξω από το παντελόνι, τότε χρειάζεται ένα ίσιο στρίφωμα. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή  σε αυτήν την περίπτωση στο μήκος του πουκαμίσου γιατί αν αυτό είναι πολύ κοντό, θα δείχνει αρκετά περίεργο, ενώ αν είναι πολύ μακρύ δε θα δείχνει καθόλου κολακευτικό μαζί με το παντελόνι. 

 

Βήμα 4ο : Πουκάμισο με ή χωρίς τσέπες;

Σε αρκετά πουκάμισα συναντάται η  τσέπη στο μπροστινό τους μέρος. Ανάλογα με το προσωπικό στιλ και φυσικά την περίσταση για την οποία προορίζεται το πουκάμισο, υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορούν να γίνουν.

Ειδικότερα, ένα πουκάμισο χωρίς τσέπες είναι αυτομάτως πιο επίσημο. Όσοι επιλέγουν ένα τέτοιου είδους  πουκάμισο συνήθως το φοράνε με ένα σακάκι ή σε κάποια επίσημη περίσταση και έτσι η χρήση της τσέπης είναι σε αυτήν την περίπτωση απλά περιττή. Από την άλλη πλευρά, με την προσθήκη της τσέπης, το πουκάμισο γίνεται περισσότερο ανεπίσημο. Η τσέπη συνήθως χρησιμοποιείται για  την αποθήκευση αντικειμένων εκεί κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων ή κατά τη διάρκεια της εργασίας. 

Όποια και αν είναι η επιλογή το ανδρικό πουκάμισο διαχρονικά αποτελεί ένα ουσιαστικό στοιχείο της ανδρικής γκαρνταρόμπας. 

 

Διαδίκτυο

https://www. beautetinkyriaki.gr/.

https://gr.askmen. com/sumboules-stul/.

Το eshop μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγησή σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.