Πώς τα ρούχα “λένε” μια προσωπική ιστορία; 

Πώς τα Ρούχα μπορούν να εξιστορήσουν μία προσωπική ιστορία; Ανδρικά ρούχα Harpy

Η επιλογή των ενδυματολογικών επιλογών και του αντίστοιχου στιλ που προκύπτει από αυτές προβάλλουν πολλές φορές τον χαρακτήρα και την ξεχωριστή προσωπικότητα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν πολύ προσεκτικά κάθε τους ρούχο ή αξεσουάρ. Τα Ανδρικά ρούχα και ο τρόπος που κάποιος ντύνεται στις καθημερινές του  δραστηριότητες, αποτελούν την εικόνα του. Η συνήθεια στο ντύσιμο και το αποτέλεσμα των ρούχων όμως υποδηλώνει και κάτι ακόμα. Είναι η προσωπική ιστορία του καθένα. 

Μία ιστορία που γράφεται κάθε μέρα και είναι αποτέλεσμα των επιλογών που γίνονται για τα ρούχα που φοράει ο καθένας. Το ντύσιμο, άλλωστε, διαμορφώνεται από τις εικόνες που ο καθένας λαμβάνει από το περιβάλλον του και συνήθως αφορούν την οικογένειά του, το σχολείο του, τα  ενδιαφέροντα, τα χόμπι καθώς και την κουλτούρα της κοινωνίας. Έτσι, έχοντας διαλέξει ένα  συγκεκριμένο στιλ, μετά από ένα χρονικό διάστημα συνδέεται  στον κοινωνικό κύκλο η συγκεκριμένη επιλογή των ρούχων με αυτόν που τα φορά. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάται η βάση του κάθε στιλ και στη συνέχεια η πεποίθηση ότι αυτά είναι τα ρούχα που αρμόζουν στην αντίστοιχη προσωπικότητα. Υπάρχουν, βέβαια, και αρκετές στιγμές που η ρουτίνα γίνεται βαρετή και υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μία ανανέωση. Κάθε τέτοια στιγμή χρειάζεται, συνήθως, αρκετή σκέψη και χρόνο προκειμένου να αποφασιστεί μία ολική αλλαγή του στιλ. Συνήθως, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και η γνώμη του κοινωνικού περίγυρου αλλά και η διάθεση στην οποία κάποιος μπορεί να βρίσκεται στην παρούσα φάση. 

Ανδρικά Ρούχα

Είναι σίγουρο, φυσικά, ότι τα ρούχα και το προσωπικό στιλ προβάλουν την δική τους ιστορία, επομένως είναι απαραίτητο να αποτελούν αποτέλεσμα προσωπικών και μόνο επιλογών και όχι επιβολής απόψεων ή αισθητικής τρίτων.  Το κάθε στιλ σημαίνει ότι έχει γίνει αποδοχή της ιστορίας του. Με άλλα λόγια, της  εικόνας, της κομψότητας,  του τρόπου με τον οποίο κάποιος επικοινωνεί με  το ντύσιμο, των χαρακτηριστικών που εμφανίζονται από τα ρούχα.

Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες που μπορούν να ληφθούν υπόψη όταν κάποιος επιλέγει ρούχα

Ανδρικό Ρούχο Harpy

Τα βασικά: 

Τι επιδιώκεται μέσω των ρούχων; Ποιος είναι ο σκοπός των επιλογών; 

Σε αυτό το σημείο είναι αναγκαία να γίνει μία συνολική και αναλυτική ανασκόπηση στην γκαρνταρόμπα με γνώμονα να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς μπορεί να τι τα ρούχα που ήδη υπάρχουν. Η απάντηση στο ποια είναι η εικόνα μπορεί να σχηματίσει κάποιος με βάση τα ρούχα, είναι αρκετά καθοδηγητική και μπορεί να οδηγήσει σε αρκετές προσθήκες και αλλαγές. Τα κουστούμια, για παράδειγμα, είναι η κατηγορία που χωρίζει τα αγόρια από τους άνδρες, έτσι δεν υπάρχει, ήδη, στην αντρική ντουλάπα θα ήταν καλό να τοποθετηθεί στις προτεραιότητες με τις προσθήκες που χρειάζονται σε μια αντρική και όχι νεανική ντουλάπα.

Ποια πρέπει να είναι η γραμμή και η εφαρμογή των ρούχων; 

Είναι το επόμενο που θα καθορίσει τη συνέχεια για πολλά από τα ρούχα που ήδη υπάρχουν δηλαδή αν αυτά θα μείνουν ή αν θα αλλάξουν, αν θα μείνουν ή τελικά θα αλλάξουν.

Ανδρικά Ρούχα - harpy

Αν για παράδειγμα η επιλογή είναι να αναδειχθεί ένα περισσότερο hippie στιλ και υπάρχει κάποιο παντελόνι που είναι καμπάνα, θα χρειαστεί να αντικατασταθεί άμεσα αφού πλέον έχει εκμοντερνιστεί από τη δεκαετία του εβδομήντα.

 

Ποια είναι τα χρώματα που αρμόζουν στην αντρική ντουλάπα; 

Ο τρόπος που συνδυάζονται τα χρώματα στα ρούχα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ένα  rock στιλ  συνήθως έχει λιγότερους χρωματικούς συνδυασμούς  αντίθετα από ότι έχει ένα bohemian στυλ. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να η επιλογή να επικεντρωθεί σε ένα χρώμα και μία δομή ρούχων, ωστόσο, όπως ήδη αναφέρθηκε πολλές φορές επειδή τα ρούχα συνδέονται άμεσα με την εικόνα είναι χρήσιμο να μην είναι μονότονα. Αξίζει να υπάρχουν περισσότερες επιλογές στην ντουλάπα σου, που θα μπορούν να δείξουν μία διαφορετική εικόνα όταν αυτό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τη μία μέρα μπορεί να παρουσιαστεί ένα  casual ντύσιμο,  ενώ την άλλη  ένα rock. Ακόμα, μπορεί κάποιες μέρες η επιθυμία να είναι το streetwear ή σε μία επίσημη εμφάνιση να πρέπει να φορεθεί το  επίσημο ανδρικό κουστούμι.

 

Ανδρικά ρούχα HarpyΤα ρούχα  είναι ξεχωριστά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αναγκαίο ο καθένας από εμάς να είναι  fashion icon. Αυτό, που είναι, όμως, απολύτως αναγκαίο κάθε φορά είναι οι ενδυματολογικές επιλογές μας να  δηλώνουν τον σεβασμό και την αυτοεκτίμηση που ο καθένας μας οφείλει να δείχνει στον εαυτό του.

 

Διαδίκτυο

https:// www. menofstyle.gr/

Το eshop μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγησή σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.