Πώς γίνεται η σωστή επιλογή του ανδρικού πουκάμισου?

πουκάμισο

Πώς γίνεται η σωστή επιλογή του ανδρικού πουκάμισου

πουκάμισοΤα ανδρικά πουκάμισα αποτελούν ένα από τα ρούχα που οι περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να φορέσουν τόσο στις επίσημες όσο και στις καθημερινές τους εμφανίσεις. Η επιλογή του κατάλληλου πουκαμίσου αποτελεί, παρ’ όλα αυτά, για τους περισσότερους άνδρες μία σημαντική πρόκληση. Ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη ορισμένοι βασικοί παράγοντες η επιλογή του γίνεται πολύ ευκολότερη. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα απαραίτητα βήματα πριν επιλεχθεί το εκάστοτε πουκάμισο: 

Βήμα 1ο :  Η σωστή εφαρμογή στο πουκάμισο

Το σημαντικότερο του πουκαμίσου είναι φυσικά η εφαρμογή του. Αν  αυτό δε διαθέτει τη σωστή εφαρμογή, δε θα δείχνει ωραίο ανεξάρτητα από τις  όποιες λεπτομέρειες που διαθέτει. Είτε, λοιπόν, αγοραστεί είτε ραφτεί  ένα πουκάμισο, η τελική του εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη συνολική εμφάνιση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασιστεί είναι ποιο στιλ με άλλα λόγια ποια εφαρμογή ταιριάζει στο προσωπικό στιλ. Τα επικρατέστερα στιλ είναι τα εξής: το Classic Fit, το Modern/Contemporary Fit, το Slim Fit, και το Skinny Fit.

Classic Fit: 

Το classic fit, όπως φαίνεται άλλωστε από το όνομα του, είναι το πουκάμισο εκείνο που διαθέτει την κλασική εφαρμογή, και το οποίο τις περισσότερες φορές φοράνε άνδρες λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Το πουκάμισο αυτό παρέχει απόλυτη άνεση, ενώ διαθέτει δύο σκισίματα στο πίσω μέρος, κοντά στον γιακά. Έτσι, αν η προτίμηση τείνει προς ένα περισσότερο κλασικό στιλ, το οποίο θα δίνει μεν άνεση αλλά δε θα είναι ιδιαίτερα στη μόδα, τότε αυτό είναι το ιδανικό πουκάμισο. Το πουκάμισο αυτό μπορεί να συνδυαστεί άνετα με ένα γιλέκο και σακάκι καθώς παρέχει το χώρο της κίνησης χωρίς δυσκολία.

Modern Fit: 

Ένα στιλ ενδιάμεσο στο classic και το slim fit το οποίο είναι ικανό να συνδυάσει απόλυτα τα δύο πουκάμισα χαρίζοντας άνεση αλλά και στιλ. Το πουκάμισο αυτό δείχνει υπέροχο ακόμη και  χωρίς σακάκι ενώ παράλληλα προσφέρει την άνεση που χρειάζεται για τις καθημερινές δραστηριότητες. Είναι το ιδανικό ρούχο για να δείχνει κάποιος πιο αδύνατος χωρίς, όμως, ταυτόχρονα,  να περιορίζονται οι κινήσεις του.

 

Slim Fit πουκάμισο: 

Με το νου στη διαφοροποίηση από τις μεγαλύτερες ηλικίες  δημιουργήθηκε το slim fit πουκάμισο. Καθώς όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να φοράνε το πουκάμισο χωρίς σακάκι, ήταν πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα πουκάμισο που θα προσέφερε καλύτερη εφαρμογή σε σχέση με το classic fit. Το πουκάμισο αυτό είναι πιο στενό και, συνήθως,  περιορίζει τις κινήσεις, αλλά είναι βέβαιο πως είναι ένα ρούχο που προσφέρει ιδιαίτερο στιλ και χαρίζει γοητεία καθώς δεν έχει περιττό ύφασμα. Είναι ένα πουκάμισο, το οποίο όπως φανερώνει και το όνομα του είναι για άντρες που δεν ταλαιπωρούνται από περιττά κιλά.

Skinny Fit: 

Το skinny fit πουκάμισο αποτελεί επιλογή συνήθως από άντρες μικρότερης ηλικίας. Είναι ένα ωραίο πουκάμισο για κάποιον που είναι πραγματικά αδύνατος, αλλά, δυστυχώς,  δεν είναι καθόλου πρακτικό καθώς εξαιτίας της στενότητάς του τσαλακώνεται σχετικά εύκολα. Επιπλέον, αυτού του είδους τα πουκάμισα μπορούν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις κινήσεις του.

 

Βήμα 2ο: Η σωστή επιλογή του γιακά για το ανδρικό πουκάμισο

Τι είδους γιακά ταιριάζει για το κάθε πουκάμισο;

Ο γιακάς αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του πουκαμίσου και είναι αλήθεια ότι  σήμερα υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για το κάθε ανδρικό πουκάμισο. Μπορεί, έτσι,  να γίνει επιλογή ανάμεσα σε spread, κλασικό, button-down, tuxedo, Mao, μικρό και club γιακά. Υπάρχουν αμέτρητες ποικιλίες αναφορικά με  το μέγεθος και το σχήμα τους, και δεν είναι λίγοι οι άνδρες που προτιμούν να έχουν μια  ευρεία ποικιλία στη γκαρνταρόμπα τους.

Spread γιακάς: το πιο σύγχρονο μοντέλο και ταυτόχρονα η  ιδανική επιλογή τόσο για τα επίσημα όσο και για  τα ανεπίσημα πουκάμισα. Είναι ένα πουκάμισο που μπορεί να φορεθεί με ή χωρίς τη γραβάτα.

Κλασικός γιακάς: ο μυτερός γιακάς που κάθε άντρας οφείλει να διαθέτει μέσα στη ντουλάπα του. Το άνοιγμα που υπάρχει σε αυτόν τον γιακά είναι ιδανικό για να φορεθεί η  γραβάτα.

Button-down γιακάς: όλα τα oxford πουκάμισα διαθέτουν αυτού του είδους τον γιακά. Με αυτό το γιακά συνήθως δε φοριέται κάποια γραβάτα, αν και υπάρχουν  ορισμένοι άντρες που δε διστάζουν να φορέσουν μία.

Βραδινός γιακάς (tuxedo): στο παρελθόν αυτού του είδους οι γιακάδες συνήθιζαν να ήταν αποσπώμενοι. Σήμερα, όμως, τα πουκάμισα που προορίζονται για τις επίσημες εμφανίσεις διαθέτουν ένα μικρό γιακά.

Mao γιακάς: είναι ένα ξεχωριστό στιλ που προτιμούν αρκετοί μοντέρνοι άντρες τελευταία. Συναντάται, συνήθως, σε ντυσίματα που επιλέγουν οι καλλιτέχνες. 

Μικρός γιακάς: όπως είναι φανερό από το όνομά του, πρόκειται για μια μοντέρνα & μικρότερη εκδοχή του κλασικού γιακά. Μπορεί να βρεθεί σε διάφορα πουκάμισα αλλά  συνήθως δε συνδυάζεται με γραβάτα ή παπιγιόν.

Club γιακάς: πρόκειται για τον γιακά με τις στρογγυλεμένες άκρες. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να βρεθούν διάφορά ανοίγματα διαφορετικού μεγέθους, ενώ  μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με μια καρφίτσα πουκαμίσου.

Βήμα 3ο: Το σωστό στρίφωμα του πουκαμίσου

Το στρίφωμα στο κάτω μέρος του πουκαμίσου μπορεί να φανερώσει πολλά πράγματα για το στιλ του. Πιο αναλυτικά, το κλασικό πουκάμισο φοριέται, συνήθως,  μέσα από το παντελόνι. Συνεπώς, είναι αναγκαστικό τα πλαϊνά του μέρη να  είναι λίγο πιο κοντά σε σχέση με το υπόλοιπο πουκάμισο για να μη βγαίνει συνέχεια από το παντελόνι. Αν η επιλογή αφορά, από την άλλη πλευρά, ένα casual πουκάμισο, το οποίο μπορεί να βρίσκεται και  έξω από το παντελόνι, τότε χρειάζεται ένα ίσιο στρίφωμα. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή  σε αυτήν την περίπτωση στο μήκος του πουκαμίσου γιατί αν αυτό είναι πολύ κοντό, θα δείχνει αρκετά περίεργο, ενώ αν είναι πολύ μακρύ δε θα δείχνει καθόλου κολακευτικό μαζί με το παντελόνι. 

 

Βήμα 4ο : Πουκάμισο με ή χωρίς τσέπες;

Σε αρκετά πουκάμισα συναντάται η  τσέπη στο μπροστινό τους μέρος. Ανάλογα με το προσωπικό στιλ και φυσικά την περίσταση για την οποία προορίζεται το πουκάμισο, υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορούν να γίνουν.

Ειδικότερα, ένα πουκάμισο χωρίς τσέπες είναι αυτομάτως πιο επίσημο. Όσοι επιλέγουν ένα τέτοιου είδους  πουκάμισο συνήθως το φοράνε με ένα σακάκι ή σε κάποια επίσημη περίσταση και έτσι η χρήση της τσέπης είναι σε αυτήν την περίπτωση απλά περιττή. Από την άλλη πλευρά, με την προσθήκη της τσέπης, το πουκάμισο γίνεται περισσότερο ανεπίσημο. Η τσέπη συνήθως χρησιμοποιείται για  την αποθήκευση αντικειμένων εκεί κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων ή κατά τη διάρκεια της εργασίας. 

Όποια και αν είναι η επιλογή το ανδρικό πουκάμισο διαχρονικά αποτελεί ένα ουσιαστικό στοιχείο της ανδρικής γκαρνταρόμπας. 

Το eshop μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγησή σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.