Πουκάμισα χρώματα και συνδυασμοί ! Harpy Clothing

πουκάμισο

Οι σωστοί συνδυασμοί πουκαμίσου με γραβάτα. 

Είναι γνωστό σε όλους πόσο κομψό είναι ένα ανδρικό ντύσιμο  με μία όμορφη γραβάτα. Παρ’ όλα αυτά, πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να συνδυαστούν σωστά τα χρώματα της γραβάτας και του πουκαμίσου. Αυτό που πρέπει πάντα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη είναι  ότι το πουκάμισο πρέπει, πάντα, να είναι λίγο πιο ανοιχτό από τη γραβάτα. Παρακάτω, λοιπόν, προτείνονται ορισμένοι τρόποι για να γίνει αντιληπτό ποιοι είναι οι καλύτεροι χρωματικοί συνδυασμοί γραβάτας με πουκάμισα, για να μην γίνεται ποτέ λάθος στις αντίστοιχες επιλογές!

 

Πώς να συνδυαστούν χρωματικά οι γραβάτες με τα πουκάμισα;

 

1ος τρόπος: Γραβάτες με λευκά πουκάμισα

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι το λευκό χρώμα είναι το πιο εύκολο να συνδυαστεί, καθώς ταιριάζει, σχεδόν, με όλες τις αποχρώσεις. Συνεπώς, όποια και αν είναι η επιλογή θα φαίνεται ωραίο. Μπορεί να επιλεχθεί είτε γραβάτα με έντονο χρώμα, είτε ριγέ, ακόμη  και με κάποιο σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση, εάν φορεθεί και σακάκι, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο χρώμα που θα επιλεχθεί, ώστε να μη γίνεται πολύ μεγάλη αντίθεση και, βέβαια,  να ταιριάζουν τα χρώματα.

 

2ος τρόπος:  Γραβάτα με ροζ πουκάμισο

Πιθανότατα, να είναι ήδη γνωστό, αλλά ο πιο συχνός και όμορφος συνδυασμός με ροζ πουκάμισο είναι μια μωβ γραβάτα. Αυτό συμβαίνει, καθώς η παλέτα των χρωμάτων είναι παρόμοια, με αποτέλεσμα να  ταιριάζουν άψογα μεταξύ τους. Επιπλέον, μια καφετί γραβάτα, ή ακόμη  και ριγέ, θα αναβαθμίσει το αντρικό ντύσιμο. Δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός , όμως, ότι μια γραβάτα σε μπλε χρώμα θα κάνει τέτοια αντίθεση, που θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

3ος τρόπος:  Γραβάτα με γαλάζιο πουκάμισο

Τα γαλάζια πουκάμισα ταιριάζουν απίστευτα με μια σκούρη μπλε γραβάτα, καθώς διαθέτουν παρόμοιες αποχρώσεις. Εάν δε είναι αρεστός αυτός ο συνδυασμός, είναι δυνατόν να συνδυαστεί με  κόκκινες αποχρώσεις, όπως είναι το έντονο κόκκινο ή  το μπορντό. Επιπλέον, μπορεί να φορεθεί με  γραβάτες που διαθέτουν σχέδια, ριγέ ή πουά, καθώς θα φαίνονται, εξίσου, εντυπωσιακές.

 

4ος τρόπος:  Ριγέ πουκάμισο με γραβάτα

Σε αυτήν την περίπτωση, η πιο ασφαλής  επιλογή είναι να επιλεγεί μια μονόχρωμη γραβάτα, όπως είναι η μαύρη ή η μπλε. Ωστόσο, ένα διακριτικό σχέδιο δεν θα ήταν κακή επιλογή, εάν βέβαια συνδυαστεί με τον σωστό τρόπο. Πρέπει, βέβαια, και σε αυτήν την περίπτωση να επιλεγεί μία  γραβάτα με σχέδιο, το οποίο να είναι διαφορετικό και άλλο μέγεθος από του πουκαμίσου. Όπως και να έχει, ένα ανδρικό ντύσιμο πάντα δείχνει κομψό και εντυπωσιακό με τους σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

 

5ος τρόπος:  Μαύρο πουκάμισο με γραβάτα

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί διάσημοι επιλέγουν, πολλές φορές στις δημόσιες επίσημες εμφανίσεις τους, το  μαύρο πουκάμισο αντί για οποιοδήποτε άλλο χρώμα, αφού προσδίδει το ανάλογο κύρος και γοητεία. Σε αυτήν την περίπτωση είναι καλύτερο να επιλέγονται χρώματα, όπως είναι το μαύρο ή το  γκρι, ώστε να μην γίνεται πολύ μεγάλη αντίθεση. Σε αυτόν τον συνδυασμό μπορεί να φορεθεί, με ευκολία, και κάποιο διακριτικό σχέδιο, καθώς θα δείχνει εξίσου κομψό.

Καθώς το θέμα είναι τα πουκάμισα είναι καλό να αναγνωρίζεται και η ποιότητα ενός πουκαμίσου προκειμένου να σπαταλούνται τα χρήματα. Με άλλα λόγια είναι καλύτερο να αγοραστούν λιγότερα αλλά ποιοτικότερα ανδρικά πουκάμισα παρά περισσότερα, φθηνότερα αλλά λιγότερα ποιοτικά. 

Μία λύση είναι η επίσκεψη στο κατάστημα και η παρατήρησή τους προσεκτικά αλλά εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό αν το κατάστημα είναι ηλεκτρονικό τότε παρακάτω παρατίθενται ορισμένες χρήσιμες συμβουλές. 

1 Προσοχή  εάν το μοτίβο του πουκάμισου είναι συνεχές!

Για τα πουκάμισα με μοτίβο, ένας εύκολος τρόπος να γίνει αντιληπτό αν είναι ποιοτικά ή όχι είναι να ελεχθεί εάν το μοτίβο έχει συνέχεια στις ραφές. Για παράδειγμα, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή  στην περιοχή του ώμου. Εάν το μοτίβο είναι συνεχές, σημαίνει πως κάποιος μάλλον του έδωσε λίγη παραπάνω προσοχή για να βγει ομοιόμορφο, επομένως είναι ανώτερο ποιοτικά. Αντίθετα, εάν το μοτίβο δεν αντιστοιχεί σε όλη την έκταση, τότε μάλλον πρόκειται για ένα μέτριας ή κακής ποιότητας πουκάμισο.

 

  1. Προσοχή στις ραφές στο πουκάμισο!

Όσον αφορά τις ραφές όσο περισσότερες βελονιές ανά εκατοστό έχουν οι ραφές, δηλαδή όσο πιο πυκνοραμμένο είναι ένα πουκάμισο, τόσο ποιοτικότερο και καλύτερο είναι. Και αυτό καθώς οι περισσότερες βελονιές σταθεροποιούν το ύφασμα περισσότερο και δείχνουν την προσεγμένη δουλειά στο ράψιμο. Συγκεκριμένα, εάν το πουκάμισο έχει 3  ή 4 βελονιές ανά εκατοστό, το πουκάμισο δεν είναι και τόσο ποιοτικό , ενώ εάν, αντίθετα,  έχει 7 ή 8 βελονιές ανά εκατοστό, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στη ραφή του επομένως  είναι  και καλύτερο ποιοτικά.

 

  1. Οι λεπτομέρειες στο πουκάμισο

 

Άλλα δύο σημάδια που θα βοηθήσουν να αντιληφθεί ο αγοραστής  εάν το  πουκάμισο που πρόκειται να αγοράσει  διαθέτει καλή ποιότητα είναι εάν οι ραφές είναι ‘καθαρές’ και ίσιες καθώς και εάν δεν προεχέξουν τυχόν κλωστές στα τελειώματα. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά του καθώς είναι αρκετά πιθανό πως το πουκάμισο είναι πρόχειρα ραμμένο.

  1. Ο γιακάς  του ανδρικού πουκαμίσου

Τα ποιοτικά πουκάμισα συνήθως έχουν μαλακό γιακά έτσι ώστε να προσφέρουν άνεση στον άνδρα που θα το φοράει. Αντίθετα, αυτά που είναι  κακής ποιότητας έχουν πολύ σκληρούς και άκαμπτους γιακάδες γιατί προσπαθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν,  να μιμηθούν το ατσαλάκωτο, το τέλειο αποτέλεσμα. Αυτό δεν ισχύει, βέβαια, πάντα, αλλά είναι μια λεπτομέρεια που αξίζει προσεχθεί στα  ανδρικά πουκάμισα.

 

  1. Το κουμπί από πουκάμισο

Τέλος, ένας άλλος δείκτης που θα φανερώσει την ποιότητα του πουκαμίσου είναι τα κουμπιά. Πρέπει, με άλλα λόγια να ελεγχθεί πόσο καλά είναι ραμμένο ένα κουμπί, δηλαδή πόσο σταθερό είναι πάνω στο ύφασμα!

 

Το eshop μας χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγησή σας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.